Ik wil
Image default
Beauty en verzorging

Wij beantwoorden de 6 meest gestelde vragen over laserontharing behandeling voor jou

Het is best vervelend om (vaak) je benen te moeten ontharen. Of je het nou zelf harst of waxt, het laat doen óf je benen scheert, het leidt ook vaak niet tot het gewenste resultaat. Want je hebt al snel te maken met ingegroeide haren, rode bultjes en/of een geïrriteerde huid. Daarom wordt er steeds meer gekozen om de benen te ontharen met een laserbehandeling. Maar een laserontharing behandeling is relatief nieuw en daarom begrijpen we dat dit best een ‘spannend’ onderwerp kan zijn. Om je gerust te stellen, hebben we daarom de zes meest gestelde vragen over laserontharing voor de benen beantwoord! 

Wat is laserontharing voor je benen?

Laserontharing voor je benen is een manier om de haren op je benen te verwijderen met behulp van een laser. Dankzij de laser worden de haarwortels vernietigd. Het wordt daarom ook wel gezien als een permanente verwijdering, omdat de laser doelgericht te werk gaat en echt uit is op vernietiging, en dus verwijdering, van de haren.

Hoe werkt het?

Tijdens een laserontharing behandeling voor je benen wordt er een laserstraal op de huid gericht. De laser richt zich specifiek op de haarzakjes. Deze haarzakjes worden verhit en daarmee worden de haarwortels dus vernietigd – en dus definitief verwijderd. Niet elke laser werkt, natuurlijk, hetzelfde en daarom werken veel lasers werken beter op een lichte(re) huid met donker haar. Tegelijkertijd bestaat er al veel innovatie in deze tak van sport en bestaan er daarom ook lasers die beter werken op licht haar en een donkere huid. Het kan dus variëren, maar de professionals weten precies wat ze moeten doen! 

Doet het pijn?

En, doet het pijn? Dat je je dit afvraagt, is natuurlijk niet gek. Maar we kunnen je geruststellen: in de meeste gevallen valt het hartstikke mee. Vaak wordt gezegd dat de laserontharing een beetje ongemakkelijk aan voelt. Je kan het een beetje vergelijken met een elastiekje dat tegen je benen wordt gelanceerd. Of denk een beetje aan een tintelend slash brandend gevoel. Het is dus niet echt pijnlijk. Maar om ervoor te zorgen dat de behandeling zo comfortabel mogelijk is, worden er vaak verschillende pijnbestrijdingsopties zoals verkoelende gels en verdovende crèmes aangeboden.

Hoelang duurt een behandeling voor een permanente ontharing van je benen?

Ja, dat is wat lastig te zeggen. De duur van een laserontharingsbehandeling voor je benen kan namelijk variëren. Het hangt voornamelijk af van het te behandelen gebied. Mocht je lange benen hebben én veel haar, dan zal de behandeling natuurlijk langer duren dan bij iemand met kortere benen en minder haar. De laserbehandeling zal bijvoorbeeld ook minder lang duren als je alleen je onderbenen laat ontharen.

Hoelang duurt het voordat ik resultaten zie?

Hoelang kan je genieten van onthaarde benen als je deze laat harsen? Precies, niet zo lang als dat je gehoopt had. Met een laserontharing is dit, gelukkig, anders. Over het algemeen zijn de resultaten van laserontharing blijvend! Dit betekent dat je al na een paar behandelingen minder haargroei op je benen zult hebben. Weet daarentegen wel dat het mogelijk is dat je na verloop van tijd weer wat haargroei op je benen krijgt. Maar maak je geen zorgen, hoor, want dit zal nooit in dezelfde verhouding zijn als vóór de behandeling. Als je wil dat de resultaten zo lang mogelijk aanhouden, is het een kwestie van goed plannen en letten op de haargroei van je benen. Maar ook daar zijn deskundigen voor om je te adviseren en helpen! 

Kan dit bij iedereen?

Laserontharing op je benen is in principe geschikt voor iedereen, maar sommigen zullen er beter op reageren dan anderen. Maar dat is eigenlijk met elke behandeling wel het geval. Over het algemeen werken lasers het beste op donker haar en een lichte huid, zoals eerder gezegd, maar er zijn dus vee innovaties. Als je jouw wensen en behoeften op tafel legt, krijg je ook eerlijk antwoord op de haalbaarheid van de behandeling voor jou.